Su Arıtma Cihazı Tankı Nasıl Temizlenir? 

Su Arıtma Cihazı Tankı Nasıl Temizlenir? 
Su arıtma cihazları şebeke suyundaki mikro organizmaları ve görünmeyen partikülleri temizleyip içeceğimiz temiz bir hale getirir. Bu temizleme işlemini içerisindeki filtreler yardımıyla yapar. Temizlenen su tank içerisinde depolanır. Bu tank güneş ışığı ve ortam ışığını geçirmeyecek şekilde tasarlandığından içerisinde, bakteri, yosun ve mikroorganizma tutmaz. Dolayısıyla sürekli bir temizleme gerekmez. Ömrü tükenen tank değiştirilir. Düzenli bakımı yapılan su arıtma cihazlarının, tank ömrü uzar.


Su Arıtma Cihazı  Tankı Nedir? 

Su arıtma cihazı tankı temizlenen suyun depolanmasını sağlar. Su ihtiyacınız olduğu anda bu tank içerisindeki su basınç ile birlikte size ulaşır. Su arıtma cihazı tankı olmaz ise acil  bir su ihtiyacınız da suyun gelip bardağınıza dolması  için arıtmanın bitmesini beklemeniz gerekir. Bu beklemenin yaşanmaması için  tanklar yapılmıştır. Su arıtma cihazındaki suyun size ulaşabilmesi için 0.7 veya 0.6 bar civarında basınca ihtiyaç vardır. Eğer tank içerisindeki su uzun süre bekleyecekse tank boşaltılmalıdır.


Su Arıtmanın Önemi

İnsanlara hayat veren doğanın en önemli kaynağı olan su bizim için ne kadar önemli olsa da israf etmekten ve kirletmekten kaçınmıyoruz. Doğal su kaynaklarımıza sahip çıkma konusunda maalesef yeteri kadar bilinçli olmadığımız için  sahip  çıkamıyoruz. Bir suyu kaynağından  içmek çok büyük bir lüks, peki bu lükse kaçımız sahibiz. Gelişen teknoloji sayesinde suyu kaynağından temiz bir şekilde içemesekte , evimizde otururken musluktan akan  suyu küçük bir cihaz takarak temizleyip içmek mümkün, işte biz bu cihaza su arıtma cihazı diyoruz.


Su Arıtma Cihazı Filtreleri Nelerdir?
Su arıtma cihazları genel olarak beş filtreli , altı filtreli ya da yedi filtreli olabilirler. Bu filtreler genel olarak;

  • Sediment filtresi,
  • Ön karbon  filtresi,
  • Membran Koruyucu,
  • Membran Modülü,
  •  Son Karbon filtresi
  • ALKALİ-MİNERAL filtresidir. 

Sediment filtreye gelen şebeke suyu önce büyük taneciklerden arındırılarak berrak  hale gelir, ön karbon filtrede kötü tat ve organik maddelerden arındırılır. Ana filtre olan membran filtre mikron gözenekli olup suyu gözle görülmeyen en küçük  maddelerden arındırır. Alkali-mineral filtre, suyu mineral açısından zenginleştirir ve PH seviyesini ayarlar son aşamada koku ve tat iyileştirilerek su elinize ulaşır.


Tek Arıtma Cihazı Filtre Temizliği Nasıl Yapılır? 
Su aratma cihazları suyu temizlerken filtrelerin kirlendiğini unutmamak gerekir. Bu cihazlar suyun temizleme işlemini filtreler aracılığı ile yaptıkları için kirlenen filtrelerin zamanla değiştirilmesi gerekir. Bazı sünger flitreler tekrar yıkınarak kullanıldığı gibi diğer filtreleri belli bir süre sonra değiştirilmesi gerekir. Filtre ömürleri 6 aydan 1 yıla kadar değişebilir.


Su Arıtma Cihazı Faydaları Nelerdir?
Su arıtma teknolojisinin gelişmesi ile birlikte birçok çeşit arıtma cihazı üretilmiştir. Bu cihazlardan en çok kullanılanı ev tipi tezgah üstü ve tezgah altı olanlarıdır. Tezgah altı tipleri gözünüzü yormaz ve genel olarak ters osmoz teknolojisini kullanarak size daha rahat bir kullanım sağlar. Bir kere vereceğiniz para  ömür boyu damacanaya vereceğiniz paradan daha az olduğundan bütçenizi korur. Damacana ve şişe sularından farkı zenginleştirilmiş mineralli su sağlayarak vücudunuzun mineral ihtiyacını karşılar. Suyun nerden geldiğini bildiğiniz için içiniz daha rahat eder ve çocuklar için endişelenmenize gerek kalmaz. Damacana ve şişe sularının kaç gün bekletildiğini bilmediğiniz gibi içerisinde oluşan bakteriden haberiniz olmaz. Arıtma suyu ile daha sağlıklı su elde edebilirsiniz.


Ters Osmoz Teknolojisi Nedir? 
Ters Osmoz Teknolojisi özellikle su arıtma cihazlarında çokca kullanılan bir yöntemdir. Bu yöntemi anlamak için öncelikle osmozu açıklamak gerekir. Osmoz sıvı moleküllerin yarı geçiren bir zar vasıtasıyla az yoğun ortamdan çok yoğun ortama enerji harcamadan  geçmesi demektir. Bu olayın tersi olan ters Osmoz  teknolojisini basitçe açıklamak gerekirse basınç yardımı ile su moleküllerin yarı geçiren zar vasıtası ile yoğun ortamdan az yoğun ortama geçirilmesi ile suyun saflaştırılması işlemidir. Bu yöntemin uygulanabilmesi için suya önceden bir flitrasyon işleminin yapılması gerekir. 

Bu Yazıyı Paylaşmak İster misiniz ?
E-Bülten
İndirimli ürünler ve fırsatlardan ilk önce siz haberdar olmak istermisiniz?
softtr® | Profesyonel E-Ticaret Sistemleri ile hazırlanmıştır.